Metronoom

evenement

Clinic Tour met Claudio Arduini (Oscar & The Wolf)

30.05.2019
5 aanvang 15u


claudio arduini van oscar and the wolf
De Belgische band ‘Oscar & the Wolf’ hoeft zeker geen introductie meer. Deze band staat al jaren aan de top in de Belgische music scene en geniet eveneens bekendheid in heel Europa. De grote doorbraak kwam er voor hen in 2014 met hun eerste plaat ‘Entity’ maar ook de opvolger ‘Infinity’ uit 2017 scheert hoge toppen. Drummer Claudio Arduini legt uit wat zijn hybrid drums setup is en op welke manier hij deze toepast bij ‘Oscar & the Wolf’.  Dit doet hij aan de hand van een aantal songs uit de debuutplaat ‘Entity’ en de meest recente plaat ‘Infinity’.Claudio’s muziekcarrière heeft haar roots in de garagebox waar zijn papa met een bandje repeteerde. Al van jongs af maakte hij kennis met verschillende instrumenten, maar vooral de drums hadden een bijzondere aantrekkingskracht op hem.
Eind 2010 kwam de vraag om auditie te gaan doen bij Oscar and the wolf. Vanaf toen ging zijn muzikale carrière in een stroomversnelling. Buiten vast groepslid van Oscar and the wolf is hij ook een vaste waarde bij Billie Leyers en Jill Shaw. Verder werkte hij ook nog samen met artiesten zoals: Jan Leyers, Paul Michiels, School Is Cool, Eefje De Visser, Laura Tesoro, Lost Frequencies, Do, Udo, Billie, Silvy De Bie, Tom Frantzis, … 
Als je graag meer wil weten over ‘hybrid’ drummen, dan mag je deze clinic zeker niet missen. Claudio laat je zien en horen waarom ‘hybrid drums’ zo belangrijk zijn voor ‘Oscar & the Wolf’. Naast zijn akoestische set maakt hij hierbij gebruik van onder andere de SPD-SX sampling pad, TM-6Pro trigger module, RT-30 akoestische triggers en het KT-10 triggerpedaal.

koop je instrument met persoonlijk advies

Lees meer ...

meer weten? Bel 050 35 26 94

Lees meer ...

Bekijk al onze vorige cursussen!

duik in ons archief
11 22